Hjælp til husordenen

En god husorden er et sæt fælles leveregler, men er mange gange i stedet årsag til konflikter og uenigheder.

Det kan være, fordi reglerne er upræcist formuleret, virker irrelevante eller fordi husordenen bærer præg af, ikke at være blevet opdateret i lang tid.

Tilbud om ny husorden

Vi vil gerne bidrage til bedre trivsel og naboskab i afdelingerne, og gøre det let for alle at forstå, hvordan man skal opføre sig for at være gode naboer.

Derfor har vi udarbejdet en skabelon til en ny husorden, som alle afdelinger frit kan benytte og tilpasse til de lokale forhold.

Den nye husorden er formuleret som tre simple leveregler for godt naboskab. Den er skrevet i et positivt sprog, der fokuserer på, hvordan vi:

• Bedst tager hensyn til hinanden
• Forhindrer ekstraudgifter
• Skaber tryghed

Husordenen er kort, så man nemt og hurtigt kan danne sig et overblik. Den er skrevet i et ikke-juridisk sprog, så den er let at forstå.

Og så er den formuleret i en venlig tone, der lægger op til at vi skal have det rart og at vi taler sammen, hvis der opstår uenigheder.

Tilpasset til jer

Har I lyst til at arbejde med en ny husorden i jeres afdeling, sender vi meget gerne skabelonen til jer med jeres boligorganisations logo på. Du kan også hente den her.Den er lavet i Word, så den er nem at tilpasse. Vi har også lavet en lille vejledning til, hvad man skal huske, når man laver en husorden.

Har I brug for hjælp eller inspiration til at komme i gang, eller kunne I tænke jer at høre lidt om, hvordan de gør i andre afdelinger, er I velkomne til at kontakte specialkonsulent Mette Lise Djupdræt på mls@kab-bolig.dk / T 33 63 10 33

Værktøjer til bestyrelser

Vi har samlet en række værktøjer til dig, der er engageret i bestyrelsesarbejdet. Dyk ned i vores legetøjskatalog eller læs om råderet, dirigentmapper og meget mere

Se alle værktøjer

En venlig reminder

Vi har også lavet fem plakater, der på en humoristisk og venlig måde sætter fokus på typiske konfliktområder: Affaldssortering, oprydning efter husdyr, støj ved fester, god omgangstone samt fremkommelighed for brandfolk.

Bestil materialerne

Alle materialer kan bestilles i digital form hos specialkonsulent Mette Lise Djupdræt på mls@kab-bolig.dk / T 33 63 10 33. Plakaterne kan printes i A3 og A4, og i den digitale version kan de bruges på infoskærme og hjemmesider. Husorden og plakater kan både benyttes samlet eller uafhængigt af hinanden. Det hele leveres med jeres eget logo.

Download plakaterne med KAB-logo