Toggle Mobile Menu Toggle Search

Roholmparken i Albertslund

I Roholmparken nord for Albertslund Station skal Boligselskabet AKB, Albertslund opføre to nye seniorbofællesskaber – forventet indflytning i efteråret 2020.

Hvad er et seniorbofællesskab?

Seniorbofællesskaber består af mellem 25 og 30 boliger plus attraktive fællesarealer. Antallet af boliger er afstemt sådan at beboerne har mulighed for at lære hinanden at kende og finde sammen på kryds og tværs af interesser. Alle boliger bidrager med kvadratmeter til fællesarealerne, derfor er det en fordel at etablere to seniorbofællesskaber tæt på hinanden, så der bliver mulighed for at opføre og dele attraktive fællesfaciliteter, uden at det får for store konsekvenser for boligarealet. 

Boligerne

Der forventes opført 50 boliger, som kommer til at variere i størrelsen 2 til 3 rum. Boligerne etableres som 1-plans lejligheder i 2-3 etages rækkehuse. 

Projekteringen skal skabe mulighed for, at de to seniorbofællesskaber, med hver 25 boliger, kan dele fælles faciliteter, såsom fælles køkken og opholdsrum, gæsteværelse og værksteder.

Området

Seniorbofællesskaberne opføres i de naturskønne omgivelser i Roholmparken, centralt beliggende i Albertslund Kommune. 

Se beliggenhed på kort (google maps)

Udlejning og ansøgning

Efter lokalplangrundlaget for opførslen af boligerne er på plads, inviterer KAB interesserede til et introduktionsmøde, hvorefter det vil være muligt at udfylde et ansøgningsskema.

Forud for introduktionsmødet fastlægger kommunen og boligorganisationen kriterierne for, at komme i betragtning. Blandt andet aldersgrænse og krav til en balanceret fordeling mellem enlige og par (uden hjemmeboende børn). 

Via lodtrækning blandt ansøgerne, udvælges herefter en gruppe, der inviteres til en proces, hvor de kommende beboere kan lære hinanden at kende samt fastlægge seniorbofællesskabernes værdigrundlag. 

Materiale

Slides fra borgermødet d. 8. juni 2017 i Albertslund Kommune
 

NYHEDSBREV

Hvis du er interesseret i en bolig, skal du tilmelde dig nyhedsbrevet for Roholmparken. 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

Foreløbig tidsplan

    Introduktionsmøde

Forventes vinter 2018/2019

    Åbning af ansøgningsskema (på web)

Forventes vinter 2018/2019

    Beboerproces (3-4 møder)

Forventes forår 2019

    Boligtildeling og lejekontrakt

Forventes sommer 2019

    Indflytning

Forventes efterår 2020

     (opdateret d. 8. juni. 2017)