Strandlodssund (tidl. Strandlodsvej)

Boligforeningen 3B opfører 40 almene boliger på Amager fordelt på 32 ungdomsboliger og 8 små familieboliger.

Boligforeningen 3B's logo

3B's nye boligafdeling ligger på Strandlodsvej i Sundbyøster og udgør en del af Amager Øst industrikvarter. Her bor beboerne tæt på Øresund med blot 750 meter til Amager Strandpark med strandliv og sejlsport. I umiddelbar nærhed er der adgang til større grønne arealer som Kløvermarken, Lergravsparken og Amager Fælled. Metroen sikrer en nem forbindelse til den øvrige by.

I bebyggelsens stueetage er der adgang til fælleslokaler og vaskeri. Der er fælles gårdrum med private rum til både legepladser og ophold. Mod Strandlodsvej er den store ”plads” i stueetagen omdrejningspunktet for fællesskabet på tværs af beboere, naboer og bydelen. Pladsen indrettes, så der er mulighed for at, beboerne kan forlænge fælleslokalerne ud i det fri på en varm sommerdag. Der er parkering til cykler i terræn. Biler parkeres i kælderen, hvor der også er pulterrum.

Der er byggestart i maj 2022 og forventet indflytning den 1. december 2023.

Der er 100 % kommunal anvisning til de små familieboliger. Ungdomsboligerne lejes ud via CIU.

Boligtyper og størrelse

32 ungdomsboliger (1-rums) og 8 små familieboliger (2-3 rums).
Ungdomsboligerne ligger på 44-49 m² og familieboligerne på 53-62 m².

Mere om området

3B’s kommende byggeri ligger i et område med 335 private udlejningsboliger – Green Square Garden – fordelt på 6 bygninger. De almene boliger er den 7. bygning i grundejerforeningsfællesskabet.

Området har fået sit navn efter den tidligere bygning på ejendommen – Green Square – der i mere en 40 år har solgt antikviteter på stedet.

Strandlodsvej er et særegent område, hvor bygninger, stier, veje, træer og buske indgår i en smuk, gennemtænkt plan, som skaber hyggelige gårdrum og små oaser. Boligafdelingen kommer til at ligge 200 m. fra Holmbladsgade og 1,5 km. fra Amager Strandpark og den populære Helgoland Badeanstalt.

En stor del af Strandlodsvej har gennem de seneste år gennemgået en stor udvikling fra tidligere industrikvarter til i dag, hvor mange nye boliger, butikker og cafeer er skudt op.

Hold dig orienteret

Denne side opdateres løbende med information om Strandlodsvej. Tilmeld dig nyhedsbrevet for Strandlodsvej for at holde dig opdateret.