Seniorbofællesskaber

Seniorbofællesskaber er en social boform, der kombinerer privatliv og fællesskab.

Et seniorbofællesskab består typisk af 15-30 boliger samt fælleslokaler. Fælleslokalerne kan indeholde køkken, badeværelse, fællesrum, gæsteværelse, hobbyrum eller værksted. I et seniorbofællesskab bor du sammen med andre, men kan stadig være dig selv. De fleste seniorbofællesskaber, vi administrerer, er opført som nybyggeri eller som parcel- eller rækkehuse.

Du skal ønske at deltage i et socialt fællesskab med fælles aktiviteter og være selvhjulpen i egen bolig, evt. med hjælp fra hjemmeplejen. På indflytningstidspunktet skal du være fyldt 50 år og ikke have hjemmeboende børn.

Hvordan får jeg en bolig?

KAB administrerer seniorbofælleskaber i en række kommuner. Når du har fundet en afdeling, du er interesseret i, skal du skrive dig på seniorbofællesskabets interesseliste. Det er gratis, og du behøver ikke opfylde kriterierne for tildeling af bolig, når du skriver dig op.

Når du er skrevet på interesseliste, vil du modtage en invitation fra seniorbofællesskabet, når de holder åbent hus.

Den Røde Tråd i Roskilde

Den Røde Tråd er et fællesskab på tværs af generationer, og består af 46 familieboliger, 24 boliger i seniorbofællesskab og et bofællesskab for unge med plads til 15 beboere. 
Læs mere om Den Røde Tråd og skriv dig på interesseliste

Særligt for Stationstorvet, Havnestaden, Utterslevhuse, Dyvelåsen, Toppunktet og Kløveren

Vær opmærksom på at ventetiden er meget lang, og at beboere i Egedal Kommune og Egedal Boligselskab (Dyvelåsen og Kløveren), Vallensbæk Kommune og Vallensbæk Boligselskab (Stationstorvet), og Boligselskabet AKB, København (Havnestaden) og Farum Midtpunkt (Toppunktet) har fortrinsret til ledige boliger. Hvis du får tilbudt en bolig i Utterslevhuse, skal du opfylde de skærpede fleksible kriterier.

Skriv dig på interesseliste til Dyvelåsen og Kløveren
Skriv dig på interesseliste til Stationstorvet
Skriv dig på interesseliste til Havnestaden
Skriv dig på interesseliste til Utterslevhuse
Skriv dig på interesseliste til Top 13
Rødkløveren (interesselisten er lukket)
Toppunktet (interesselisten er lukket)

Særligt for Marienlyst Park og Æblehaven i Egedal

Hvis du er interesseret i at bo i Marienlyst Park eller Æblehaven, skal du kontakte Stenløse-Ølstykke Boligforening. Se kontaktoplysninger og åbningstider på www.sob.dk