Studieboliger

I samarbejde med Københavns Kommune udlejer vi tomme ældreboliger til studerende. Boligerne ligger centralt på bl.a. Nørrebro, Vesterbro, Christianshavn og i Sydhavnen.

Før du kan flytte ind i en studie- /ungdoms- eller kollegiebolig, skal du dokumentere, at du er aktiv på dit studie eller din uddannelse med en udfyldt erklæring om studie-/ uddannelsesaktivitet.

Henvend dig til din uddannelsesinstitution for at få en erklæring om studieaktivitet eller hent en blanket her. Erklæringen skal være underskrevet og stemplet af din uddannelsesinstitution.

Selv om du endnu ikke har modtaget bekræftelse på optagelse fra uddannelsesinstitutionen eller har søgt om optagelse, kan du optages på ventelisten. Du skal være under 35 år for at bo i en studiebolig. På nær i Københavns Kommune, hvor der ikke er regler om alder.

Opskrivning

Det er gratis at skrive sig på venteliste til studieboliger. Du kan skrive dig op, når du fylder 15 år, og flytte ind når du fylder 18 år. Vi anbefaler, at du skriver dig på venteliste i god tid, da der er ventetid på studieboliger. 

Skriv dig op til en studiebolig

NB. En studiebolig er en ældrebolig, der lejes ud som ungdomsbolig. Huslejen er højere for studieboliger, da boligorganisationerne ikke får statsstøtte til studieboliger.

Forlænget studietid

Hvis du har brug for at bo længere tid i din ungdomsbolig (fx hvis du forlænger dit studie eller skal på ophold i udlandet), skal du søge om dispensation.

Ansøg om dispensation
Application for dispensation

Intern venteliste

I nogle boligselskaber er det muligt at komme på intern venteliste, hvis du bor i en studiebolig. Ring på T 33 63 10 00 for at høre mere.