Studieboliger

I samarbejde med Københavns Kommune udlejer vi tomme ældreboliger til studerende. Boligerne ligger centralt på bl.a. Nørrebro, Vesterbro, Christianshavn og i Sydhavnen.

For at komme i betragtning til en studiebolig (ung i ældrebolig), skal du, når du flytter ind, være uddannelsessøgende til en SU-anerkendt uddannelse, en lærlingeuddannelse eller tilsvarende uddannelse.

Selv om du endnu ikke har modtaget bekræftelse på optagelse fra uddannelsesinstitutionen eller har søgt om optagelse, kan du optages på ventelisten. Du skal være under 35 år for at bo i en studiebolig. På nær i Københavns Kommune, hvor der ikke er regler om alder.

Opskrivning

Det er gratis at skrive sig på venteliste til studieboliger. Du kan skrive dig op, når du fylder 15 år, og flytte ind når du fylder 18 år. Vi anbefaler, at du skriver dig på venteliste i god tid, da der er ventetid på studieboliger. 

Skriv dig op til en studiebolig

Andre muligheder

Der er mange andre steder, hvor du kan ansøge om studieboliger. Se mere om mulighederne for en studiebolig på boligbloggen.nu

NB. En studiebolig er en ældrebolig, der lejes ud som ungdomsbolig. Huslejen er højere for studieboliger, da boligorganisationerne ikke får statsstøtte til studieboliger.

Forlænget studietid

Hvis du har brug for at bo længere tid i din ungdomsbolig (fx hvis du forlænger dit studie eller skal på ophold i udlandet), skal du søge om dispensation.

Ansøg om dispensation
Application for dispensation

 

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept