SAB starter dele-bo-fællesskab for unge i Utterslevhuse

"Fællesskabet" ligger i Tingbjerg/Utterslevhuse med plads til 33 beboere og består af 2 eller 3-værelses lejligheder, hvor man deler stue, køkken, bad og altan med en eller to andre studerende.

Desuden er der et fællesareal med bl.a. køkkenfaciliteter, hvor alle treogtredive beboere er velkomne til at mødes, spise og hygge sig sammen.

Om få uger starter Samvirkende Boligselskaber rekrutteringen til deres nye dele-bo-fællesskab ”Fællesskabet”, der slår dørene op for nye beboere den 1. oktober 2020. Det er Transport & Boligministeriet, der har sagt god for, at SAB må afprøve nye boformer for unge. Målgruppen er boligsøgende studerende, der ønsker at se lidt mere til deres naboer, end man normalt gør.

Udeareal ved bo-fællesskabet

Hvorfor hedder det et ”dele-bo-fællesskab”?

Hvis man flytter ind i ”Fællesskabet”, ja så er man heldig at få mange m2. til en billig pris. MEN det er ikke den eneste grund til at vælge dele-bo-fællesskabet. Med navnet ønsker SAB at understrege, at alle der flytter ind, får mulighed for at indgå i et socialt fællesskab med fælles aktiviteter og godt naboskab. Både med den/dem, som man deler lejligheden med, men også de andre på gangen, i blokken og nærområdet generelt.  

Måske giver man en hånd med fællesspisningen, starter fælleshaver op eller måske et fodboldhold på de baner, der ligger lige ved siden af. Beboerne bestemmer selv; og de er sammen med afdelingens husorden med til at definere det værdigrundlag, der danner rammen for ”Fællesskabet”. 

Utterslevhuse er en del af Tingbjerg, hvor mangfoldigheden er stor. Området gennemgår i disse år en stor udvikling. Der bygges nye private boliger mellem de almene boliger, der kommer nye butikker og institutioner til. Beboerne i ”Fællesskabet” bakker selvfølgelig op bag  visionen om, at Tingbjerg/Utterslevhuse skal være en endnu mere aktiv, åben og grøn bydel.

Det betyder meget, hvem man kommer til at bo sammen med. Derfor er det obligatorisk at deltage i et introduktionsforløb, inden man kan flytte ind. Her får man mulighed for at møde de andre, der er interesserede i en bolig i ”Fællesskabet”. Til sidst bliver alle kommende beboere matchet efter ønsker og interesser, men også hvordan man synes, at det er fedest at bo. Skal det fx være super ordentligt? Eller er det ok med en mere afslappet stil?

Tildeling af boliger sker efter følgende kriterier:

  • Man skal være i gang med en uddannelse, der er SU berettiget.
  • Der tilstræbes en velfungerende beboersammensætning
  • Ansøgere skal tilslutte sig dele-bo-fællesskabets husorden og værdigrundlag

Introduktions-forløbet foregår henholdsvis den 19 og 27. august samt den 3. september. Alle gange fra kl. 17.00-19.00.

Hvor ligger det?

”Fællesskabet” ligger omkranset af smukke grønne områder som Utterslevmose, Gyngemosen og Københavns Volde. Det er tæt på Uddannelsesinstitutioner som DTU, Danmarks Medie & Journalisthøjskole, og kun 30 min. på cykel fra Rådhuspladsen. Bus nr. 2A kører hele døgnet rundt.

Hvad koster det, og hvornår kan man flytte ind?

Det koster mellem 3.200 - 4.600 kr. om måneden alt inklusiv, afhængig af værelsets størrelse og om du vælger at bo sammen med en eller to andre. Lejlighederne er på mellem 81- 95m2. 

Der er indflytningsdato den 1. oktober 2020.

Hvordan skriver man sig op?

Man tilmelder sig en interesseliste på CIU's hjemmeside.

Spørgsmål til Dele-bo-fællesskabet?

Skriv til byudviklings-konsulent Ingrid Branner på ingbr@kab-bolig.dk eller kontakt KAB/SAB Tingbjerg på tingbjergforum@kab-bolig.dk 

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept