Toggle Mobile Menu Toggle Search

Spørgsmål og svar for beboere

FAQ - Beboer

Du kan sagtens få et nyt girokort. Kontakt udlejningen på T 33 63 10 00

 

Generelt må du lave forbedringer både indvendigt og udvendigt i din bolig. De enkelte boligafdelinger har forskellige regler for, hvad du må, og hvad du ikke må. Så tjek altid med din lokalafdeling, før du sætter arbejdet i gang. Du kan finde oplysningerne i boligsøgning under hver afdeling ved at klikke på fanebladet ”Dokumenter”.

Retten til at lave ændringer i boligen hedder råderet.
Læs mere om råderet

 

Dit lejemålsnummer står på alle de huslejeopkrævninger, du har fået fra os. Det står over dit navn, øverst til venstre. Du skal bruge dit lejemålsnummer, når du betaler husleje.

 

Du må gerne bytte bolig. Det skal dog være et bytte med en anden lejer i en almen boligorganisation, en andelsboligforening eller en privat udlejningsejendom. Du må med andre ord ikke bytte bolig med en ejer af en lejlighed eller et hus.
Læs mere om at bytte bolig

 

Det er op til den enkelte boligafdeling, om du må holde husdyr. Reglerne er meget forskellige. Tjek med din afdeling, om du må holde husdyr og hvilken slags, der er tilladt. Find din lokalafdeling

 

I alle boligafdelinger er der interne ventelister, så beboerne kan få en anden bolig i samme boligafdeling eller i andre afdelinger i boligorganisationen. Du skal altså være beboer i boligafdelingen for at kunne stå på den interne venteliste.

 

ANCIENNITETSPRINCIP

Du skal være opmærksom på, at interne ventelister fungerer efter anciennitetsprincip. Det handler altså om, hvor længe du har stået på den interne venteliste og ikke, hvor længe du har boet i boligen. Du bliver ikke automatisk skrevet på den interne venteliste, når du flytter ind i en bolig.
Vær opmærksom på, at du bliver slettet på den interne venteliste, når du får en bolig.

Læs mere om interne ventelister

 

Med et boliggarantibevis er du sikret en bolig, selvom du flytter fra din nuværende bolig.

Du kan flytte og stadig have en sikkerhed for at få en anden bolig i boligorganisationen, hvis du får brug for det inden for 3 år.

Du undgår enhver risiko for at blive sagt op som lejer på grund af eventuel ulovlig fremleje.

Læs mere om boliggarantibeviset

 

FAQ om indeklima

Der er foretaget en screening for PCB i alle KAB’s boliger. Det er kun i Farum, at der er blevet konstateret PCB. Beboerne fraflyttede de ramte boliger, som med succes blev renoveret i 2013 - 2015. 

I yderst sjældne tilfælde kan bakterien lede til legionærsygdommen, som er meget alvorlig. En anden og mere almindelig sygdom forårsaget af legionellabakterierne er den influenzalignende pontiacfeber.

 

Skimmel kan i værste fald medføre hovedpine, angreb på slimhinder og astmatiske reaktioner. Disse reaktioner forsvinder dog, når skimmelsvampen er væk

 

Legionella er en type af bakterier, der findes i våde og fugtige miljøer.

 

PCB er et giftstof, der især blev anvendt i byggeindustrien fra 1950’erne til 1980’erne, som kan medføre forskellige alvorlige sundhedsskader på fx lever, immunsystem, nervesystem og nedsætte fertiliteten.

Skimmel er en svamp, der vokser i fugtige områder. I boligen ses skimmel ofte som grønne, sorte, brune eller hvide pletter på gulve, vægge eller indbo.

 

Det gør du blandt andet ved at sørge for, at varmt vand, der bruges til eksempelvis opvask, er over 50 grader varmt, og at koldt vand, til drikke, er under 20 grader koldt.