Grønttorvet (Fresia Hus)

På det gamle historiske Grønttorv i Valby opfører Boligselskabet AKB, København og SAB 63 almene etageboliger herunder 7 ungdomsboliger og 56 familieboliger.

Fresia Hus er beliggende i den nordvestlige del af Grønttorvet og ligger langs Kortstilkvej og Elstarvej. Det er en etagebebyggelse i 4-6 etager med fælles tagterrasse og væksthus på 5. sal, fælleslokale i stuen og åben gård mod nabobebyggelsen. Det fælles væksthus er 100 m2. Cykelparkering, depoter og vaskerum til ungdomsboligerne placeres i kælderen.

Facaderne udføres i røde og gule tegl med farvegraduering. Altanerne er i galvaniseret stål. De udvendige vinduer er grå, og består af aluminium. Gårdrummet indrettes med gangstier og opdeles i zoner med plantebede og mulighed for ophold.

Affald håndteres med centralsug.

Til og fra området

Området er særligt egnet til beboere, der ikke er afhængig af en bil. Fra Grønttorvet kommer du hurtigt til daginstitutioner, skole og indkøb – uanset om du spadserer, cykler, tager bussen eller S-toget fra Vigerslev Allé Station, der ligger under en kilometer væk. Ligeledes ligger Ny Ellebjerg Station i en kort afstand fra boligerne. Herfra er der udover S-togs forbindelse regionale forbindelser til resten af Sjælland samt kommende metrostation.

Cykelparkering, depoter og vaskerum til ungdomsboligerne placeres i kælderen. 

Parkeringsforhold

Parkering på Grønttorvet er fastlagt i Københavns Kommunes lokalplan for området. Der er ikke parkeringspladser i de 2 afdelinger. Der er mulighed for kortvarigt at standse og læsse af/på.

Parkering er henvist til parkeringshuset på Grønttorvet mod betaling eller på gader og veje udenfor Grønttorvet. Københavns Kommune har varslet, at der bliver betaling for parkering på gader og veje udenfor Grønttorvet.

Link til parkering Grønttorvet – klik på fanen ”Om Grønttorvet” - Parkering https://groenttorvet.dk/parkering/

Udlejning

Boligerne udlejes via venteliste. Vi sender et nyhedsbrev ud, når det bliver muligt at tilføje afdelingen på din opnotering.

Hvis du har et eksternt ventelistenummer, der starter med 91-, 9a- eller 88- kan du søge om en bolig i AKB København's andel af Fresia Hus.

Hvis du har et eksternt ventelistenummer, der starter med 99- eller 88- kan du søge om en bolig i SAB's andel af Fresia Hus.

Hvis du allerede bor i KAB-fællesskabet og har et internt ventelistenummer, kan du søge en bolig i både AKB København's og SAB's del af Fresia Hus.

Hvis ikke du har et ventelistenummer (hverken internt eller eksternt), kan du med fordel skrive dig op allerede nu og begynde at optjene anciennitet. 

Du køber et eksternt ventelistenummer via Bolignøglen.
Læs, hvordan du skriver dig på intern venteliste.

Hold dig orienteret

Tilmeld dig nyhedsbrevet for Fresia Hus. Så sender vi dig en e-mail, hver gang vi opdaterer denne side.

Indflytning

Der er forventet indflytning den 28. februar 2020.

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept