Visualisering af Ovalen

Ovalen

Et bofællesskab i grønne omgivelser for aktive mennesker over 55 år.

Logo for Boligselskabet AKB, AlbertslundLad dit værktøj flytte ind i værkstedet. Invitér familie og venner til overnatning i gæsteværelserne og mød dine naboer i hverdagen og til fælles arrangementer i caféen, stuerne og den grønne gård.

AKB, Albertslund inviterer indenfor i et helt nyt bofællesskab midt i Roholmparken. Her får du en arkitekttegnet lejlighed med stor terrasse eller altan, aktive naboer og fantastiske fællesfaciliteter.

Der er indflytning 1.oktober 2024.

Virtuel fremvisning: Boligtype B

Boligen er en 3-rums lejlighed på 71 m². Se side 12 i udlejningsbrochuren.
Tip: Klik på linealen i venstre hjørne og cirklen med "+" for at lave en opmåling. 
Se boligen i fuld skærm

Indflydelse og frihed

I Ovalen bliver du en del af et aktivt naboskab, som du selv er med til at definere. Du kan deltage i udvalg og aktiviteter i det omfang du ønsker.

Du bliver samtidig en del af en almen – non-profit – boligafdeling. Her afspejler huslejen de reelle udgifter, og sammen med dine naboer, sætter du rammerne for hvor meget service I ønsker, og hvor meget I selv vil tage jer af i fællesskab.

Boligerne – indrettet til fremtiden

Oplev friheden fra en stor og krævende bolig. Friheden til at bo i en bolig, der er indrettet til dine fremtidige behov.

Ovalen består af 51 lejligheder, i et byggeri på to etager.

Lejlighederne er mellem 61 - 105 m² inkl. andel af fællesarealer og med en husleje (ekskl. forbrug) på mellem 7.580 – 12.050 kr./md.

Lejlighederne er placeret i en oval, som skaber god kontakt mellem boligerne og en indre kerne i bofællesskabet. Der er niveaufri adgang til alle boliger, enten direkte fra gårdrummet eller via lift til en overdækket svalegang på 1.sal.

Ved hver lejlighed er en niche, hvor man kan trække en bænk eller et par stole ud, nyde morgenkaffen eller en avis.

I den ene ende af hver bolig er der adgang til det grønne gårdrum i midten, hvorfra også café, værksted, stuer og gæsteværelser tilgås.

Hver bolig har desuden adgang til et depot, som er placeret i isolerede bygninger på ydersiden af adgangsvejen.

I den anden ende af hver bolig er der udsigt og adgang til ophold i Roholmparkens grønne omgivelser via boligens terrasse (stueplan) eller altan (1.sal).

I stueetagen har hver bolig adgang til en privat have i tilknytning til den private terrasse mod Roholmparken. Lejlighederne på 1. sal har skrå lofter med ekstra højde og flot lysindfald mod Roholmparken.

Se alle boligtyper i udlejningsbrochuren.

Ankomst og parkering

Man ankommer nemt til bofællesskabet i bil via adgangsvejen fra Roholmsvej, på cykel ad stien gennem parken eller med en af flere busforbindelser, der stopper tæt på bofællesskabet.

Bilparkering er fordelt langs ydersiden kant. Herfra bevæger man sig ind i det fælles gårdrum via fire store porte, hvor også cykelparkering og lifte til 1.sal, forefindes.

Bæredygtighed

Bebyggelsen består af træmoduler, for mindsket miljøbelastning. 

Boligerne lever op til moderne energistandarder og har et meget lavt energiforbrug. Varmeudgiften til boligerne er reduceret til et minimum.

Der er mekanisk balanceret varmegenvinding. Energiforsyningen er fjernvarme.

Bebyggelsen er forsynet med solcelleanlæg, og el-udgifterne forventes derfor reduceret ift. det opkrævede a conto forbrug.

Naboskabet – bo med ligesindede

Bo med mennesker, der er samme sted i livet som dig, og som har valgt naboskabet til. Ovalen er for dig, der er i de senere år af dit arbejdsliv eller er gået på pension. Du er et sted i livet, der er kendetegnet af frihed, tid og overskud til at gøre det, du holder mest af. Del oplevelser og interesser med dine naboer – vær alene, når du har behov for at være alene.

Naboskabsproces

For at hjælpe bofællesskabet godt på vej, tilknyttes en medarbejder fra KAB, der skal understøtte de udvalg og aktiviteter, beboerne ønsker at starte op forud for og efter indflytning. Her planlægges og udføres brug og indretning af de fælles rum, ventelisteudvalg, aktiviteter mv.

Udlejningskriterier

Ansøgere skal tilslutte sig seniorbofællesskabets formål, husorden og værdigrundlag.

Ansøgere skal på indflytningstidspunktet være fyldt 55 år og ikke have hjemmeboende børn. Der tilstræbes en bred aldersfordeling samt en ligelig fordeling af; mænd og kvinder, singler og par, personer i beskæftigelse og på alderspension. Personer, der i lige op- og nedstigende linje er i familie med hinanden, kan ikke tilbydes en bolig. Ansøgere skal ved indflytning være selvhjulpen.

For boligsøgende under 65 år, gælder følgende særlige kriterier:

Der er fortrinsret for boligsøgende under 65 år, hvor den boligsøgende eller dennes ægtefælle/partner er i beskæftigelse minimum 30 timer om ugen eller på alderspension (folke-, tjenestemandspension eller efterløn).

Fællesarealer – til hverdag, fest og gæst

Fællesarealerne er ikke bare et sted, du går hen en gang imellem, de fungerer som en daglig udvidelse af din bolig. Der er plads til at samle familie og venner eller mødes naboerne imellem. Der er også plads til aktiviteter, der larmer og fylder og rolige kroge til at læse avisen i andres rolige selskab.

Sammen med dine naboer råder du over, et stort værksted, et stort opholdsrum/café med køkken, samt en række flexrum: to gæsteværelser, to større rum med tekøkkener og et mindre rum. Derudover råder I sammen over flere depoter. I tilknytning til fællesarealerne er der i alt 4 toiletter. Udendørs er der et stort grønt gårdrum og en fælles terrasse på 1.sal.

Værkstedet er et råt arbejdsrum med betongulv, afløb, vand og skabe til værktøj og andet gear langs væggene. Rammerne er robuste og kan anvendes til håndværk, reparationer, kunst, brygning, fermentering og alt muligt andet. Man kan rykke udenfor i godt vejr og arbejde under åben himmel. I gården etableres en udendørs arbejdsplads og skur til redskaber.

Caféen indrettes til bofællesskabets daglige mødested med plads til borde, bløde møbler og arbejdskroge. Her er mulighed for fleksibel indretning til hverdagsophold i mindre grupper og plads nok til at samle alle beboere i bofællesskabet. Der er albuerum til fælles madlavning i det udvidede køkken og adgang til toiletter. Udenfor caféen indrettes en større fællesterrasse.

Flexrummene indbyder til kreative aktiviteter, møder, læsning, pauser og mindre sammenkomster. De to gæsteværelser kan anvendes som mindre mødelokaler eller projektrum, når de ikke er lejet ud.

Midt i det grønne – tæt på det hele

Ovalen ligger midt i Roholmparken, i den nordlige del af Albertslund by. Roholmparken, er oprindeligt tegnet som en række grønne ovale rum omkranset af træer, og fremstår i dag som et naturskønt område, med gode stiforbindelser til den omgivne by. Kommunen stiller et areal til rådighed for dyrkningsfællesskab med den private naboafdeling, som også er et bofællesskab. Inde i Ovalens fælles gårdrum bliver der etableret et orangeri/drivhus, hvor det vil være muligt at tage forskud på foråret og udfordre sine grønne fingre.

  • Vestskoven ligger ca. 500 meter væk, med gode muligheder for gåture, løbeture og MTB.
     
  • Indenfor cykelafstand findes også svømmehal, friluftsbad, Musikteatret og spillestedet Forbrændingen.
     
  • På Roholmsvej og Trippendalsvej kører flere busser. S-toget kører fra Albertslund st. mod København hvert 10. minut. Og der kommer letbane i Albertslund i 2025.