Visualisering af Papirøen i Københavns Inderhavn.

Papirøen i København

Boligselskabet AKB, København opfører et blandet byggeri med familieboliger, ungdomsboliger og et bofællesskab på Papirøen i Københavns Inderhavn

Logo for Boligselskabet AKB, AlbertslundDer bliver bygget 300 boliger på Papirøen, hvoraf en fjerdedel er almene. 

Boligerne bliver af varierende størrelse, og får adgang til en stor fælles taghave.

Tidsplan for byggeriet er på vej.

Informationsmøde den 4. oktober 2023

Onsdag den 4. oktober 2023 kl. 17:00 er der ONLINE informationsmøde om Papirøen.
Her kan du høre mere om byggeriet, boligerne og hvordan du kommer i betragtning til en bolig. Mødet foregår online, så du kan følge med hjemme fra sofaen. Mødet bliver optaget, så du kan se eller gense infomødet på et andet tidspunkt. Skriv dig op til nyhedsbrevet - så vil du modtage et link til informationsmødet, når mødet nærmer sig.

Plantegninger

udlejningsbrochuren kan du se plantegninger af alle boligtyper.

Om boligerne

De almene boliger på Papirøen fordeler sig på følgende boligtyper:

 • 7 familieboliger på 115 m2
 • 6 små familieboliger på ca. 50 m2
 • 21 ungdomsboliger på 40-50 m2
 • 50 boliger i bofællesskab på 72-115 m2

Område og nærmiljø

Der opføres 40.000 etm. blandet bebyggelse på Papirøen, hvoraf ca. 6.800 etm. er alment boligbyggeri. Alle bygninger er placeret med et grønt fællesareal/ tagterrasse i midten. Under bebyggelsen etableres kælder i 2 plan. Stue-etagerne er fastlagt til udadvendte aktiviteter som fx caféer. Dette er ikke en del af den almene bebyggelse med undtagelse af depoter i kælderen.

Visionen for projektet på Christiansholm (Papirøen) er at skabe en ø, som fejrer byens kultur og mangfoldige hverdagsliv. Der tilstræbes en varieret bebyggelse med blandede boligtyper og attraktive byrum for beboerne og for byen. Arkitekturen i tegl og beton skaber en god helhedsvirkning med omgivelserne, og nyfortolker Holmens og Christianshavns pakhuse.

Udlejningsmetode

 • Familieboligerne i bofællesskabet udlejes til deltagere i en fokusgruppe, som engagerer sig i en fælles proces, der varer ca. 1 år. I den fælles proces skal fokusgruppen i en møderække arbejde med temaer som værdier, regler, fællesskab, udfordringer, aktivitetsgrupper, boligudvalg m.m. Der er mødepligt til fokusgruppemøderne. Tilmelding til fokusgruppen sker via online ansøgning. Du får besked via Papirøens nyhedsbrev, når ansøgningen åbner. Der trækkes lod blandt alle ansøgere om de 150 pladser, som der er plads til i fokusgruppen. Lodtrækning sker med deltagelse af en statsautoriseret revisor, der sikrer, at pladserne til fokusgruppen tildeles ved tilfældig lodtrækning.

  Der er fysisk mødepligt til alle fokusgruppemøder.

 • Processen starter i efteråret 2023. I slutningen af processen er det muligt at ansøge om en konkret boligtype. Er der flere interesserede end der er boliger, sker den endelige udvælgelse ved lodtrækning. Det er ikke et krav, at du er skrevet på venteliste i KAB for at kunne deltage i processen.
   
 • De største familieboliger udlejes uden deltagelse i fokusgruppen. Nærmere vilkår for udlejning er under afklaring med Københavns Kommune.

 • Udlejningsprocessen for de små familieboliger er endnu ikke afklaret.

 • Ungdomsboligerne udlejes via CIU
  Du skal være studerende på en SU-berettiget uddannelse eller være lærling/elev for at komme i betragtning til en ungdomsbolig.

  Det er ikke muligt at skrive sig op til ungdomsboligerne endnu.

Husleje, forbrug og energi

Huslejen kommer til at ligge på ca 4.470 kr. for de mindste boliger og 12.210 kr. om måneden for de største boliger.

Information om husleje og energi er på vej.

Boligstøtte

Lejere med eget køkken og fast bopæl har mulighed for at søge boligstøtte.

Beregn din boligstøtte her. (beløbet er vejledende)

Indflytningsproces

Når du har underskrevet din lejekontrakt, får du nærmere information vedrørende indflytning. 

Gå ikke glip af vigtig information

Denne side opdateres løbende. Tilmeld dig nyhedsbrevet for dette byggeri for at holde dig opdateret.

Tegning: Cobe og NCC. Papirøen og Københavns Inderhavn. De almene boliger er placeret i højre hjørne med kig ind over Christianshavn.
Tegning: Cobe
Almene boliger set fra ankomsten til øen
Tegning: Cobe
Almene boliger set fra Den grønne hal