Fredag den 9. december 2022 lukker vi for mail- og telefonsupport kl. 13. Vi henviser til Mit KAB og til vores hjælp- og kontaktsider.

Generationernes Træhus

Generationernes Træhus er et miljømæssigt, socialt og bæredygtigt boligkoncept.

Som en del af udviklingsprojektet har KAB i samarbejde med Byggepartnerskabet &os udviklet to værktøjer, 'Træbarometeret' og 'De sociale spillekort'.

Værktøjerne skal hjælpe KAB og andre almene boligorganisationer til både at bygge mest muligt i træ og understøtte fællesskabet mellem naboer.


Download Træbarometeret

The Wooden Dial 
(Træbarometeret in English)

Træbarometeret

Træbarometeret er en guide, der forklarer og inddeler forholdsvis kompleks byggeteknisk viden om anvendelse af træ i nybyggeri i trin fra 0-5.

Det er vigtigt at tage stilling til evt. anvendelse af træ i nybyggeri tidligt i planlægningsfasen, og med Træbarometeret kan du se, hvordan du kan øge mængden af træ, trin for trin. 

Samtidigt viser guiden også den klimamæssige og økonomiske påvirkning ved hvert trin. Træbarometeret har fokus på, hvordan man kan komme et godt stykke af vejen med bæredygtighed, uden at det nødvendigvis fordyrer eller komplicerer byggeprocessen. 

Guiden skal primært anvendes som samtalestarter tidligt i planlægningen af et byggeprojekt, hvor projektgruppen skal lægge en strategi for, hvordan man skal opnå størst mulig bæredygtighed i projektet. 

Træbarometeret er udviklet af KAB's Byggepartnerskabet &os.

Hent beregningerne bag Træbarometeret

De sociale spillekort

Udover ”Træbarometeret” har KAB udviklet ”De sociale spillekort”, som er et værktøj, der skal hjælpe med at indtænke fællesskabet i nybyggeri både i programmeringsfasen og for kommende beboere. I løbet af 2022, vil vi videreudvikle værktøjet med spilleregler og spilleplade i takt med at det afprøves på fællesskabsbyggerier og kvalificeres i regi af Boliglaboratorium.

Udviklingsprojektet ”Generationernes Træhus”

Træbyggeri er nøglen til et mere bæredygtigt byggeri. I KAB har vi gode erfaringer med træhusbyggeri igennem især AlmenBolig+ byggekonceptet, hvor vi snart har bygget 1400 boligenheder i træ, og med ”Generationernes Træhus” har vi ambitioner om at opføre træhuse i en urban og højere kontekst.

I samarbejde med Boligforeningen 3B, Samvirkende Boligselskaber, AKB, København, Himmerland Boligforening, Brabrand Boligforening og Boligforeningen Aarhus Omegn, har vi siden 2020 arbejdet med at udvikle de to dimensioner af ”Generationernes Træhus” – den fysiske og den sociale dimension. Med lanceringen af de to værktøjer går vi nu ind i en fase hvor konceptet skal afprøves på konkrete byggeprojekter i boligorganisationerne og udbredes via Boliglaboratorium, som også har støttet udviklingsprojektet.

Kontakt

Vil du høre mere om KAB’s arbejde med ”Generationernes Træhus” – ”Træbarometeret” og ”De sociale spillekort”, er du velkommen til at kontakte proceskonsulent Cecilie Ellis Weber på cere@kab-bolig.dk


Illustration af Generationernes Træhus, Byggepartnerskabet &OS.

Se video om de mange fordele ved at benytte træ i byggeriet.

Kreditering: Foreningen Træ i Byggeriet.

Nogle Cookies er fravalgt. For at se dette indhold, tilvælg Marketing cookies og genindlæs siden.