Bliv Vild Med Vilje

Hvad er biodiversitet?

Biodiversitet er en forkortelse af ’biologisk diversitet’ og handler om, hvor stor variation der er i den levende natur. Den mest udbredte og kendte form for biodiversitet er mangfoldigheden af dyre- og plantearter på et bestemt areal. Altså hvor mange forskellige slags dyr, insekter og planter man kan finde på et afgrænset stykke jord. Den form for biodiversitet kaldes artsdiversitet.

Derudover er der også genetisk diversitet og økosystemdiversitet. Dem kan du læse mere om her

Hvorfor er øget biodiversitet en god idé?

”Man bliver jo helt glad af at gå rundt blandt blomster i alverdens farver og insekter, der flyver omkring – det er hyggeligt”.

Sådan lyder det fra en formand for en af boligorganisationerne i KAB-fællesskabet, når vedkommende skal fremhæve en af de mange positive ting ved en øget biodiversitet i boligafdelingerne.

Men udover at give en ordentlig dosis til sjælen, er der en række fysiske gevinster ved en større biodiversitet. Vores samfund, vækst og velfærd er bygget på naturens goder, som for eksempel planternes evne til at filtrere vand, binde CO2 eller give os mad, insekternes evne til at bestøve og holde hinanden i skak (guldsmeden spiser myggen, som holder os vågen om natten, edderkoppen i hjørnet holder fluerne nede osv.). Vi risikerer at miste mange af de goder, naturen tilbyder os, hvis vi udrydder art efter art, eller mindsker antallet af hver art.

Vild Med Vilje

Den største trussel for biodiversiteten er, at den mangler plads – en rig og vild natur. I KAB-fællesskabet er der til sammen mange tusinde kvadratmeter græsplæne, der ligger ubrugt hen og kun resulterer i enorm meget græsslåning.

Derfor har KAB lavet en aftale med foreningen Vild Med Vilje og virksomheden Habitats, hvor de mange boligorganisationer i KAB-fællesskabet kan få skræddersyet hjælp til at omdanne ubrugte græsarealer og udearealer til vildere natur, rig på planter, insekter og fugle. Ligesom foreningen kalder vi indsatsen i KAB ’Vild Med Vilje’.