FAQ for nybyggeri

Få svar på dine spørgsmål om nybyggeri.

Hvordan udlejes nybyggeri?

Den enkelte boligorganisation beslutter ved hvert nybyggeri, hvordan boligerne udlejes første gang. De seneste år er fx AlmenBolig+ afdelinger blevet lejet ud via lodtrækning. 

Udlejning via venteliste

Hvis udlejning foregår via venteliste, skal du skrive dig op via boligsøgningen. Her er det boligsøgende med højest anciennitet, der vil modtage orienteringsbreve om ledige boliger først.

Udlejning via lodtrækning (AlmenBolig+)

Hvis udlejning foregår via lodtrækning, vil vi ca. 3-6 måneder før den forventede indflytningsdato åbne en ansøgningsformular på hjemmesiden. Formularen er åben i 4-5 dage og alle kan søge en bolig, hvis de opfylder ansøgningskriterierne. Når formularen lukker, bliver der trukket lod om, hvem der skal modtage orienteringsbreve om ledige boliger.

Det har ingen betydning, hvilken af de 5 dage du ansøger. Det er ikke først-til-mølle. 

Udlejning via CIU

Ungdomsboliger i Boligselskabet AKB, København, Boligforeningen 3B og Samvirkende Boligselskaber lejes ud via CIU. Læs mere om ansøgningskriterierne på boligbloggen.

Ældre- og plejeboliger

Boligerne anvises af den enkelte kommune.

Hvornår kan jeg skrive mig på venteliste til den nye afdeling?

Når udlejningsprocessen er afklaret, skriver vi på hjemmesiden, når ventelisten åbner. Du kan også få beskeden via mail, hvis du har tilmeldt dig nyhedsbrevet for det pågældende byggeri.

Kan jeg søge en bolig, hvis jeg ikke er skrevet op i KAB?

Hvis udlejningen foregår via lodtrækning, kan du godt søge en bolig, selvom du ikke har et ventelistenummer.

Hvis udlejningen foregår via venteliste, skal du have et ventelistenummer for at kunne skrive dig op til en bolig. Læs, hvordan du skriver dig på venteliste.

Må jeg have have min hund/kat med?

Under hvert nybyggeri kan du læse, hvad reglerne er for husdyr. Hvis der ikke står noget, er det fordi, beslutningen ikke er taget.

Hvor kan jeg se information om husleje og indskud?

Information om husleje, indskud, udgifter til vand, varme og el finder du i udlejningsbudgettet under hvert nybyggeri.

Hvis der ikke ligger et udlejningsbudget på siden, er det fordi, det ikke er færdigt endnu.

Har I plantegninger?

I udlejningsbrochuren under hvert nybyggeri er der plantegninger for alle boligtyper i afdelingen. Hvis der ikke ligger en udlejningsbrochure på siden, er det fordi, den ikke er færdig endnu.

Hvordan følger jeg med i byggeprocessen?

Hvert nybyggeri har sit eget nyhedsbrev. Den bedste måde du kan holde dig orienteret på, er ved tilmelde dig vores nyhedsbreve

Du modtager nyhedsbreve, når der er væsentlige aktiviteter i byggeriet som fx informationsmøde, åbent hus og opskrivning til boligerne.