Skab tryghed i din afdeling

Tryghed er en grundsten i menneskers trivsel og vigtig for, at vi kan skabe en positiv udvikling i vores almene boligområder. Selvom Danmark grundlæggende er et trygt land at bo i, kan vi alligevel opleve situationer, hvor vi føler os utrygge, og i nogle boligområder kan der være behov for at sætte fokus på tryghedsfremmende tiltag.

Denne side henvender sig til jer i afdelings-bestyrelserne og på ejendomskontorerne, der ønsker inspiration til, hvordan I kan arbejde med at skabe bedre tryghed i jeres boligafdeling. Her finder I gode råd, guides og konkrete værktøjer. Ønsker I hjælp til at komme i gang er I velkomne til at kontakte KAB’s boligsociale konsulenter.

Send os en mail på boligsocial@kab-bolig.dk, så tager vi et uforpligtende møde, hvor vi drøfter, hvad jeres konkrete behov er, og hvordan vi bedst kan hjælpe jer.

Kom godt i gang med tryghedsindsatser

Utryghed kan have flere årsager. For eksempel kan den udspringe på baggrund af boligafdelingens fysiske rammer, manglende naborelationer, forekomsten af kriminalitet og forskellige gruppers adfærd i boligområdet. Som en hjælp til, at I i fællesskab kan få identificeret, hvilke redskaber der er mest relevante for jer, kan dette simple dialogværktøj benyttes.

På temasiderne nedenfor kan I få mere viden og inspiration til konkrete tiltag, der kan bidrage til øget tryghed.