Generationernes Byhus

Generationernes Byhus er en social boform til unge, familier og seniorer under samme tag

Udgangspunktet i Generationernes Byhus er, at vi trives bedst, hvis vores tætte naboer har samme livsmønster som os selv. Erfaringer fra bl.a. bofællesskaber viser, at fællesskaber trives bedst, når de er organiseret vandret, og derfor er byhuset struktureret i vandrette lag.

Det kan være i form af et seniorbofællesskab øverst, herefter en til to etager med familieboliger, en til to etager med ungdomsboliger og fælleslokaler, vaskeri og mikrobutikker i gadeplan for at bidrage til et aktivt byliv.

Bredt partnerskab - lokalt funderet

Generationernes Byhus er udviklet i et partnerskab mellem boligforeninger i Danmarks fire største byer: Himmerland Boligforening, Boligforeningen Ringgarden, Civica, Boligforeningen 3B samt Boligselskabet AKB, København og SAB i regi af KAB.

En af fordelene ved at gå sammen i et bredt partnerskab er muligheden for at udvikle et generelt byggekoncept, som kan benyttes i flere byggesager, og dermed gøre boligerne billigere. Byggerierne udvikles i samarbejde med Aarhus-, Aalborg-, Odense- og Københavns Kommune.