Fredag den 13. juni 2025 har vi lukket for mail- og telefonsupport. Vi henviser til Mit KAB og til vores hjælp- og kontaktsider.
Er der sket en skade i din bolig, skal du kontakte dit lokale ejendomskontor eller oprette en opgave via beboerappen Mig og Min Bolig.
TOPbillede

KAB-Fællesskabets klimarapport 2024

Sidste år kortlagde vi KAB-Fællesskabets samlede klimaaftryk og identificerede de største udledningskilder. Konklusionen var tydelig: Hvis vi vil gøre en reel forskel, skal vi handle dér, hvor aftrykket er størst – nemlig i bygningsvedligehold og energiforbrug.

Nu er vi klar med vores anden klimarapport, og kan konstatere, at vi er blevet bedre til at måle. Vi har forbedret vores metode og governance, styrket datagrundlaget og udvidet vores indsatser. Det betyder, at vores klimaaftryk fremstår lavere i år – ikke fordi vi har reduceret, men fordi vi nu ved mere. Og det er en forudsætning for fremdrift.

Vi er ikke klar med præcise klimamål – men vi har lagt fundamentet for, at de kan fastlægges i 2025 gennem en dobbelt væsentlighedsanalyse og systematisk planlægning. Klimarapport  2024 markerer ikke en afslutning. Det er et startskud for næste fase, hvor indsigt bliver til handling og fælles løsninger.

Sammen skaber vi en retning

"For os handler klimaarbejdet ikke kun om at nedbringe vores aftryk – men om at bygge rigtigt op."

Jens Elmelund, administrerende direktør i KAB

 

KAB-Fællesskabet i tal

KAB-Fællesskabet i tal

 

KAB-Fællesskabets største fodaftryk

KAB-Fællesskabets største fodaftryk

Total udledning fra KAB-administrationen

Total udledning for ejendomsdrift

Total udledning for nybyggeri

Total udledning for renovering

 

Total udledning i hele KAB-Fællesskabet
 

116.791 tCO₂e

Udledningsikoner

 


Vores vej frem 🔎

Vi har fem strategiske fokusområder, som vi tror på er afgørende for at kunne nedbringe vores udledninger radikalt samt hjælpe os med at øge datakvaliteten, så der kan træffes informerede beslutninger og udvikles reduktionsstrategier.

 

1. Digitalisering - grundlaget for fremtidens KAB

1. Digitalisering - grundlaget for fremtidens KAB

I KAB er vi i gang med en stor digital transformation, som bl.a. skal understøtte bæredygtige løsninger og sikre, at vi kan indhente og anvende data på en langt bedre måde end hidtil. Nye digitale løsninger er en forudsætning for flere af KAB’s strategiske fokusområder.

I 2025 arbejder vi henimod at få en ESG-afrapportering fra leverandører på bolig- og finansplatform. Der vil desuden blive iværksat en indsats for at overgå til digital post og på den måde nedbringe den CO2-udledning, som sker i forbindelse med udbringning af fysiske breve.


 

2. Det cirkulære byggeri - fra eksempler til systematiseret indsats

2. Det cirkulære byggeri - fra eksempler til systematiseret indsats

Det cirkulære byggeri og genanvendelse af byggematerialer rummer et stort potentiale for at reducere CO2 udledningen og skabe mere bæredygtige boligområder i KAB-Fællesskabet.

KAB har med 65.000 boliger et kontinuerligt arbejde med renoveringssager, og med en systematisk indsats kan vi genanvende alle byggematerialer med en væsentlig restlevetid. Det gælder fx tagsten og trægulve.

Læs om boligafdelinger i Glostrup, der får nye tage med brugte sten


 

3. Bygningsservice har vundet fodfæste i KAB-Fællesskabet

3. Bygningsservice har vundet fodfæste i KAB-Fællesskabet

Bygningsservice skal bidrage til, at boligorganisationerne får en ensartet servicering af bygningerne med henblik på en fælles standard for bygningernes vedligeholdelsestilstand.

Fokus er på rettidighed. Bygningsdele skal skiftes eller repareres, inden de bliver så dårlige, at andre dele af bygningen tager skade. Med rettidig vedligeholdelse undgår vi at fordyre arbejdet og bruge flere ressourcer end nødvendigt.

Læs om driftspersonalet i Jyllandshuse, som tester Bygningsservice


 

4. Indkøbsportalen – fundamentet for bæredygtigt indkøb

4. Indkøbsportalen – fundamentet for bæredygtigt indkøb

Der købes ind for mellem 0,8-1 mia. kr. årligt i KAB-Fællesskabet. Derfor har vi udviklet Indkøbsportalen, og 2023 var året, hvor vi testede den. I september 2024 var den fuldt implementeret, og på seks måneder er der gennemført 70.000 ordrer. Ca. 95 % af alle indkøb i KAB-Fællesskabet foregår nu via Indkøbsportalen. Det er alt fra kuglepenne og kontorstole til arbejdstøj, hårde hvidevarer og tjenesteydelser.

Læs om implementering og erfaringer for 2024


 

5. Biodiversitet: Plads til det vilde

5. Biodiversitet: Plads til det vilde

I KAB-Fællesskabet er der mange og store, grønne områder, der selvfølgelig skal bruges til ophold, grillaftner, boldspil mm. Men arealmæssigt er der stadig mulighed for arbejde aktivt med at sikre biodiversiteten, hvilket er en høj prioritet for KAB.

Vi understøtter derfor boligorganisationerne i at udvikle udearealer, der giver levesteder for flere vilde arter. Der gør vi bl.a. ved at udbyde biodiversitetskurser for medarbejderne. Siden 2022 har 345 medarbejdere været på kursus, heraf 68 i 2024-25.

Læs, hvordan boligafdelinger drifter med omtanke for biodiversitet


Partnerskaber og forpligtigelser 🤝
 

Partnerskab for byggeri med lavt klimaaftryk i København

Partnerskab for byggeri med lavt klimaaftryk i København

Sammen med Københavns Kommune og aktører fra hele byggeriets værdikæde, arbejder vi for at halvere Københavns klimaaftryk i 2035.

KAB blev en del af partnerskabet i maj 2025.

Sammen om biodiversitet

Sammen om biodiversitet

På vegne af tre boligorganisationer i KAB-Fællesskabet samarbejder vi med Københavns Kommune og 18 andre grundejere om at øge og forbedre biodiversiteten i København. De 19 grundejere som er med i partnerskabsaftalen råder over ca. 40 % af Københavns grundareal.

KAB blev en del af partnerskabet i maj 2024.

Energispring ⚡

Energispring ⚡

Gennem Energispring samarbejder vi med bygningsejere, administratorer, interesseorganisationer og Københavns Kommune om at reducere energiforbruget i bygninger. Energisprings partnere repræsenterer ca. 40 % af den samlede bygningsmasse i Københavns Kommune, hvilket svarer til ca. 19 mio. kvadratmeter.

KAB blev en del af partnerskabet i september 2023.

Reduction Roadmap

Reduction Roadmap

Vi støtter op om en maksimal udledning på 5,8 kg CO₂ pr. m² for nybyggeri.

Foto: Martin Høyer