Der er ingen smutveje til at få en bolig hurtigt. Men hvis du følger vores råd, kan du forkorte ventetiden.
Ventetiden er længst i København og på Frederiksberg. Det er derfor en god idé, hvis du søger i omegnskommunerne.
Hvis du ikke er skrevet på venteliste, har du heller ikke optjent anciennitet. Vores bedste råd er derfor, at du skriver dig op hurtigst muligt og søger efter bolig, hvor ventetiden er kortest.
Du skal være mindre kræsen, når det gælder antal rum og kvadratmeter. Der er fx kortere ventetid til to-rums end til tre-rums boliger.
Ventetider på boliger varierer meget alt efter, hvor boligerne er placeret. Når du klikker dig ind på en boliggruppe i boligsøgningen, kan du se den anslåede ventetid.
I nogle kommuner kan du få fortrinsret til en bolig, hvis du opfylder ét eller flere fleksible kriterier. De fleksible kriterier kan fx være, at du er studerende, har ét eller flere børn, er i fast arbejde eller, at du i forbindelse med separation eller brudt parforhold har brug for en bolig. Læs de fleksible kriterier godt igennem for de kommuner, hvor du søger bolig og tilføj dem efterfølgende i Mit KAB.
Hvis din indkomst fx stiger, og du har mulighed for at betale mere i husleje, skal du huske at opdatere dine oplysninger i Mit KAB. Så får du adgang til et større udvalg af boliger.
Du udvider din boligsøgning og tilpasser dine boligkriterier i Mit KAB.
Hvis du har fået en bolig, kan du komme på den interne venteliste til en større bolig. Den interne venteliste giver beboere i afdelingen fortrinsret til andre boliger i afdelingen. Det kan derfor betale sig at tage imod en mindre bolig og på den måde hurtigere komme i betragtning til en større bolig.
Du kan blive skrevet på intern venteliste fra den dag, din lejekontrakt er gyldig. Men du kan først aktivere din interne venteliste, når du har boet i din bolig i 2 år.