Den hurtigste vej til en bolig

Der er ingen smutveje til at få en bolig. Men hvis du følger vores råd, kan du forkorte ventetiden.

Ventetiden er længst i København og på Frederiksberg. Hvis du også søger i omegnskommunerne, kan du skære en del år af ventetiden. Vær også mindre kræsen, når det gælder antal rum og kvadratmeter. Der er fx kortere ventetid til to-rums end til tre rums boliger. Kort sagt: Jo mindre kræsen, jo hurtigere får du en bolig.

Fleksible kriterier giver fortrinsret til en bolig

I nogle kommuner kan du få fortrinsret til en bolig, hvis du opfylder ét eller flere fleksible kriterier. De fleksible kriterier kan fx være, at du er studerende, har ét eller flere børn, er i fast arbejde, er ældre eller handicappet eller, at du i forbindelse med separation eller brudt parforhold har brug for en bolig.

Læs derfor de fleksible kriterier godt igennem for de kommuner, hvor du søger bolig, og tilføj dem efterfølgende på Mit KAB

Intern venteliste

Hvis du har fået en bolig, kan du komme på den interne venteliste til en større bolig. Den interne venteliste giver beboere i afdelingen fortrinsret til andre boliger i afdelingen. Det kan derfor betale sig at tage imod en mindre bolig og på den måde hurtigere komme i betragtning til en større bolig. Du skal (de fleste steder) have boet i afdelingen i to år, før du kan komme på den interne venteliste. Læs mere om intern venteliste. 

Læs mere om intern venteliste

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept