KAB lukker for personlige henvendelser i receptionen og på lokale driftskontorer foreløbigt frem til 20. april. Fra 6.-8- april er der lukket for alle kundehenvendelser til KAB´s administration. Læs mere

Venligbolig Plus

En Venligbolig er en bolig til flygtninge, som kan stå i fx en have. I en Venligbolig Plus deler en studerende og en flygtning bolig og hjerterum.

Venligboligen er udviklet af ONV Arkitekter og 2+1 Idébureau som en flygtningebolig. Det er en moderne præfabrikeret bolig, som kan flyttes rundt med en kranbil. Idéen med en Venligbolig er, at flygtninge skal bo og være en del af samfundet i stedet for at blive placeret i lejre isoleret fra samfundet. Flygtninge skal med andre ord betragtes som en ressource og Venligboligen er med til at fremme integrationen.

Idébureauet 2+1 vandt Danish Design Award 2017 for Venligbolig i kategorien Visionary Concepts.

Venligbolig Plus

Venligbolig Plus koncept bygger på, at Venligboligen indrettes som en delebolig for to personer – to studerende eller to flygtninge.  Hver af de studerende kobles sammen i en form for mentor- eller buddy-ordning med en flygtning i bebyggelsen. Social ansvarlighed og integration indgår som en del af bokonceptet.

Bebyggelsen på Frederiksberg

På Frederiksberg har en enig kommunalbestyrelse besluttet at opføre den første Venligbolig Plus bebyggelse med Frederiksberg Forenede Boligselskaber (FFB) som bygherrer.

Venligbolig Plus bebyggelsen på Frederiksberg opføres på Roskildevej 54 ved Solbjerg Kirkegård og vil bestå af 37 boliger med plads til to personer i hver. Huslejen forventes at blive på 2.500 kr./mdl. pr. person. Der er indflytning den 1. december 2019.


En Venligbolig Plus er på 33 m2, som skal deles af to personer. Man har hver sit private værelse på ca. 9 m2 og fælles køkken/stue, bad og terrasse.

Partnerskabet

Partnerskabet bag Venligbolig Plus er Frederiksbergs Forenede Boligselskaber, KAB, Hjem til Alle Alliancen og VenligboligFonden (dannet af ONV Arkitekter og 2+1 Idébureau).

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept