Fællesspisning på kollegie.

Boliger til unge

Når du er 15 år, kan du skrive dig gratis op til ungdomsboliger, studieboliger, kollegier og hybler.

Som studerende kan du leje en bolig via KAB. Du skal være opmærksom på, at opskrivning ikke altid foregår på denne hjemmeside. En ansøgning til Otto Mønsteds Kollegium sker fx via Centralindstillingsudvalget (CIU), mens Herlev Kollegiet vil have en skriftlig ansøgning med post. 

Fleksible kriterier

I mange kommuner kan studerende få fortrinsret til en bolig. Er du studerende i København, kan du opnå yderligere fortrinsret, hvis du læser på bestemte uddannelser. Læs mere om fleksible kriterier

Andre muligheder

Der er mange steder, hvor du kan søge boliger til studerende. Se mere om mulighederne for boliger til unge på boligbloggen.nu

Hvor er det billigst at studere i Danmark?

På studentum.dk kan du få et overblik over Danmarks billigste studiebyer målt på huslejen. Den landsdækkende undersøgelse er fra april 2020. Se oversigt over Danmarks billigste studiebyer.


Kort ventetid på kollegieboliger i Herlev

Der er kort ventetid til kollegieboliger på Herlev Kollegiet. Send en motiveret ansøgning til indstillingen@herlevkollegiet.dk, så sidder Indstillingsudvalget klar til at behandle din ansøgning. Læs mere og send ansøgning.