Hafniakollegiet er designet som en magnet for unge med interesse for sport. Her kan de snøre løbesko eller fodboldstøvler og træde direkte fra hoveddøren ud på den langstrakte grønsvær i Valby Idrætspark.
Frank Jensen, overborgmester i København, var med, da projektets parter fejrede rejsegilde mandag den 28. oktober 2019.

Det dobbelthøje caférum har søjler og bred trappe med repos til gårdrummet. Her er det Frank Jensen, som taler ved rejsegildet.
”Jeg er glad for, at SAB har taget initiativ til at bygge 140 ungdomsboliger her. At få bygget ungdomsboliger er meget vigtigt for mig. København skal være en by for alle, også de cirka 70.000 studerende i byen. Flere ungdomsboliger er på vej. Over de kommende 12 år er der planer om at opføre 12.000 ungdomsboliger i København,” sagde Frank Jensen, der også kunne fortælle, at ambitionen er at udvikle området omkring Valby Idrætspark til Valby Idrætsby.

Projektets parter (fra højre): Frank Jensen, Rasmus J. Hougaard, Mads Lindstrøm, Flemming Balle og Jens Elmelund.
Aktivt fritids- og studieliv
En ambition Samvirkende Boligselskaber deler, understregede medlem af selskabets bestyrelse Flemming Balle:
”SAB’s vision er, at Hafniakollegiet skal danne ramme om et aktivt ungdomsliv, hvor sport og idræt er i fokus. Vi er allerede i tæt dialog med en lang række aktører i og omkring Valby Idrætspark for at sikre, at de fremtidige beboere får optimale muligheder for at kombinere sport og fritid med et studieliv i København.”
Samtidig gjorde han klart, at interessen for idræt ikke er et krav for at søge bolig på kollegiet, der ligesom øvrige almene kollegier er et botilbud for alle studerende.

Den sorte facade i skifer og det markante tag med folder giver bebyggelsen karakter.
Gode fællesrum ude og inde
Rejsegildet blev fejret i fællesrummet, cafeen, der også fungerer som hovedindgang til kollegiet. I tilknytning til cafeen etableres fællesvaskeri.
Bebyggelsen er udformet som en smal karré omkring et gårdrum. Boligerne er fordelt på tre etager med adgang fra svalegange, der også krydser gårdrummet. Yderligere har de kommende beboere adgang til et kreativt værksted, som fx kan indrettes til cykelværksted.
Bæredygtigheden er i top i byggeriet, som er prækvalificeret til en såkaldt DGNB sølvcertificering. Det betyder, at miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed er vægtet højt fx optimal arealudnyttelse, robuste materialer, højisoleret klimaskærm og solceller på taget.
Indflytning i 2021
Alle boliger er 1-rums boliger med en smule variation i størrelsen fra 34 til 50 kvadratmeter. Næsten alle er forsynet med en fransk altan og syv boliger er indrettet med tilgængelighed for handicappede. Boligerne forventes klar til indflytning i begyndelsen af 2021.
Boligsøgende kan følge nyt om byggeriet på KAB’s hjemmeside under ’Boliger på vej’.
Byggeriets parter
- Bygherre: Samvirkende Boligselskaber (SAB)
- Byggeforretningsfører: KAB
- Arkitekt: Kjaer & Richter a/s
- Ingeniør: ISC Rådgivende Ingeniører a/s
- Bygherrerådgiver: Wissenberg a/s
- Totalentreprenør: Dansk Boligbyg a/s
Se indslag fra rejsegildet i TV2 Lorry