Tænketanken for socialøkonomi og socialt ansvar - et signaturprojekt i KAB-fællesskabet.

Tænketanken for socialøkonomi og socialt ansvar

I KAB vil vi styrke de lokale fællesskaber og hjælpe beboere, der har behov for en ny start. Det vil vi gøre ved at tage socialt ansvar og igangsætte flere socialøkonomiske aktiviteter i boligafdelingerne.

Derfor har vi skabt en tænketank for socialøkonomi og socialt ansvar, så vi kan hjælpe nye indsatser på vej.

Nogle Cookies er fravalgt. For at se dette indhold, tilvælg Statistik cookies og genindlæs siden.

Hvad er KAB´s tænketank for socialøkonomi og socialt ansvar?

KAB´s tænketank for socialøkonomi og socialt ansvar er nedsat af KAB´s bestyrelse og har til formål at understøtte en strategisk udvikling af social bæredygtighed og social ansvarlighed som en integreret del af KAB-fællesskabets virke og dagligdag.

Med tænketanken er det formålet at understøtte, igangsætte og videreudvikle initiativer, der kan bringe mere liv, mere erhverv, skabe nye fællesskaber og bidrage til en øget livskvalitet for vores beboere.

Med afsæt i gode erfaringer, nytænkning og netværksopbygning skal ideer og projekter udbredes og videreudvikles med henblik på igangsætning af lokale indsatser i boligafdelingerne.

Medlemmer af tænketanken

Tænketanken består af 6 medlemmer, heraf 2 medlemmer fra KAB og 4 eksterne medlemmer. Alle medlemmer indgår på baggrund af stor viden og erfaring på området.

 • Steffen Morild, formand for boligorganisationen 3B/Næstformand i KAB – formand for tænketanken
   
 • Marianne Salomonsen, formand for KAB´s Trivsels og boligsociale udvalg – næstformand for tænketanken
   
 • Christina Grøntved, adm. dir., Incita – medlem af tænketanken
   
 • Per Bach, formand v. Socialentreprenører i Danmark - medlem af tænketanken
   
 • Søren Hilbert, advokat partner i Lundgrens – medlem af tænketanken
   
 • Peder Johansen, kundedirektør v. Enemærke og Petersen – medlem af tænketanken
   
 • Søren-Emil Schütt, medlem af organisationsbestyrelsen i AKB København og formand for afdelingsbestyrelsen i Lundtoftegade – medlem af tænketanken

Hvad er en socialøkonomisk virksomhed og hvad kan den bidrage med?

En socialøkonomisk virksomhed har et socialt og samfundsmæssigt formål og driver en virksomhed baseret på sociale aktiviteter. Ved overskud anvendes dette til geninvestering og videreudvikling af virksomhedens aktiviteter.

Der er mange forskellige typer af socialøkonomiske virksomheder, de kan både have et socialt, kulturelt, sundheds- eller miljømæssigt sigte. De socialøkonomiske virksomheder tager derved også afsæt i forskellige typer af målgrupper – eks. børn og unge, kvinder, voksne på kanten af arbejdsmarkedet mfl.

Socialøkonomiske aktiviteter er med til at give vores udsatte beboere i boligafdelingerne et positivt hverdags-indhold og mulighed for at den enkelte kan bidrage til samfundet med afsæt i den enkeltes forudsætninger og muligheder. Dette kan bl.a. lade sig gøre ved etablering af nyttige og produktive jobfunktioner igennem socialøkonomiske virksomheder med social forankring i boligafdelingerne.

Igennem socialøkonomiske virksomheder etableres lokale arbejdspladser, der bidrager til liv og aktivitet i boligafdelingerne.

Der er allerede i dag en række af socialøkonomiske aktiviteter i KAB-Fællesskabet. Du kan læse om dem under Igangværende projekter.

Indkøb med socialt ansvar

Flere af de socialøkonomiske virksomheder producerer varer, som man kan købe. Således kan man være med til at understøtte de socialøkonomiske aktiviteter i boligafdelingerne.

Her kan du finde eksempler på varer, som de socialøkonomiske virksomheder som KAB samarbejder med producerer.

VOKS

Virksomheden arbejder for et rummeligt arbejdsmarked og ønsker at påvirke virksomheder og privatpersoner til at tænke bæredygtighed ind når de skal forskønne kontoret eller give en gave. Virksomheden sælger derfor kun planter der er certificerede eller dyrket lokalt og alle deres designs er fremstillet ud af genbrugsmaterialer.
Læs mere om VOKS og muligheder for indkøb.

FRAK

FRAK træner unge i at have et fritidsjob, hvor de unge opnår arbejdserfaring og oplever at lykkes i et fællesskab. FRAK laver Ukrudt-sodavand med unge fra udsatte boligområder i København. FRAK sælger sodavand med smagsvarianterne skvalderkål og fennikel samt hyben og gran.
Læs mere om FRAK, og hvor du kan købe deres Ukrudt-sodavand.

Bliv samarbejdspartner med KAB

I KAB søger vi altid nye samarbejdspartnere med gode ideer, der kan skabe en positiv forskel i boligområderne og hjælpe os til i endnu højere grad at tage et socialt ansvar i hverdagen.

Har du en god idé – eller er interesseret i at høre nærmere om vores igangværende indsatser? Kontakt Mutya Koudal på mutko@kab-bolig.dk, Ane Gerken på age@kab-bolig.dk eller Gry Abrahamsen på gab@kab-bolig.dk


Igangværende projekterVOKS er forankret i AKB, Albertslunds boligafdeling Hedemarken, hvor de tilbyder en lokal jobtræningsindsats for beboere der er ekskluderet for arbejdsmarkedet pga. fysiske, psykiske og sociale problemer. Virksomheden producere plantedekorationer der er certificerede eller dyrket lokalt og alle deres designs er fremstillet ud af genbrugsmaterialer. Læs mere på www.voks.nu

FRAK træner unge i at have et fritidsjob, hvormed de unge opnår arbejdserfaring og oplever at lykkes i et fællesskab. I FRAK bidrager unge fra udsatte boligområder i København til at producere Ukrudt-sodavand. De unge i FRAK kan også hyres til at udføre praktiske og grønne opgaver. Læs mere på frak.dk

I TRÅD MED VERDEN er forankret i AKB, Københavns boligafdeling Lundtoftegade og 3B´s boligafdeling Hørgården. Virksomheden driver et sy- og designværksted, der med afsæt i upcycling af kasserede tekstiler skaber jobmuligheder, netværk og livskvalitet for kvinder, der har mistet fodfæste på arbejdsmarkedet. 
Læs mere på itmv.dk

Kommende projekter

 • Kirsebærhavens planteskole, Valby
 • Virkelyst, Urbanplanen
VOKS. Foto: Lars Bertelsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FRAK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Tråd Med Verden. Foto: Liv Bejer Hackman